Pošalji prijatelju

Vesti

13. 10. 2015

SRBIJA U ČETVRFINALU

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale prvenstva Evrope, pošto je večeras u osmini finala, posle velike borbe u pet setova, savladala selekciju Estonije sa 3:2 (21:25, 14:25, 25:8, 25:22, 15:13).

Za prolazak u četvrtfinale, reprezentacija Srbije će se sutra boriti protiv Francuske, koja se, kao pobednik grupe, direktno plasirala među osam najboljih.

Duel protiv Estonije našim odbojkašima trebalo je da posluži kao uigravanje i dobra priprema za četvrtfinale protiv Francuza, ali se neočekivano pretvorio i pravi košmar za izabranike Nikole Grbića.

Estonci su u prva dva seta gotovo deklasirali reprezentaciju Srbije i stigli su nadomak senzacionalnog tijumfa. U tom periodu naši odbojkaši nisu ličili na sebe, pravili su greške u serijama, i u napadu i u odbrani, a Grbić je brojnim izmenama manje-više bezuspešno pokušavao nešto da promeni.

Tek u trećem setu, kada su se našli na ivici ambisa, srpski odbojkaši su počeli da igraju onako kako se očekivalo da će igrati od početka.

U prva dva seta naš tim je napravio 21 grešku, a u naredna tri 14, što je dovelo do veće sigurnosti. Popravljeni su prijem i napad i reprezentacija Srbije je bez većih problema izjednačila na 2:2.

U petom setu oba tima su pokazivala nervozu, a Estonci su, na našu sreću, napravili sedam grešaka, tri više nego naš tim, i to je bilo odlučujujuće za konačan ishod susreta.

Tako je ipak izbegnut težak poraz protiv objektivno dosta slabijeg tima, ali Grbića i njegove saradnike čeka mukotrpan posao da do sutra pronađu razloge ovako loše igre.

U meri u kojoj će to uspeti, zavisiće koliko ćemo imati šanse da suprotstavimo izutetno jakoj selekciji Francuske, koja je danas na miru trenirala i spremala četvrtfinalnu utakmicu.

Srbija: N. Kovačević 12, U. Kovačević 2, Petrić, Stanković 4, Ivović 14, Jovović, Atanasijević 20, Starović 6, Brđović, Majstorović, Podrašćanin 4, Rosić, Lisinac 4, Okolić. Greške protivnika: 34 poena.

Estonija: Trejalt, Pupart 11, Krek 6, Tobal 2, Juhkami, Tepan, Taht 15, Veno 15, Rikberg, Partel, Tamema, Tame, Aganits 9. Greške protivnika. 35 poena.

novinar Ivica Strnčević (FoNet), foto FoNet CEV

Nema komentara.