Pošalji prijatelju

Vesti

05. 05. 2015

GAŠIĆ PITA JANKOVIĆA

Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić saopštio je danas da nema nikakvih novih dokumenata do kojih se navodno došlo i pozvao je Zaštitnika građana da prestane sa iznošenjem neistina i poluistina o Vojnobezbednosnoj agenciji, "čiji predan rad i učinak na bezbednosnoj zaštiti Ministarstva odbrane i Vojske Srbije to zaista ne zaslužuje".

Gašić je reagovao na izjave Zaštitnika građana Saše Jankovića objavljenih u listu Danas da su njegovi saradnici prethodnih dana nastavili kontrolu u VBA i navodno utvrdili da postoje dodatna dokumenta o incidentu na Paradi ponosa i da treba obaviti još niz razgovora sa rukovodiocima VBA.

Odgovornost je reč koju Zaštitnik građana treba da postavi i kada je u pitanju odgovornost Saše Jankovića, a ne samo Ministarstva odbrane i VBA, navodi se u pisanoj izjavi Gašića.

Dosta je više neistina kojima obmanjujete javnost iznošenjem lažnih dokumenata. A kada se ustanovi neistina i da ste lagali, nema izvinjenja, dodao je Gašić.

Tako je bilo i sa dokumentima o Paradi ponosa i sa dokumentima koje ste pokazali na skupštinskom odboru, a tako je i danas, kada pokušavate da ponovo skrenete temu iznoseći neistine o navodnom pronalaženju nekih novih dokumenata, ukazuje Gašić.

Odgovorite Vi meni, Jankoviću, kako je ubijen Predrag Gojković. Znali ste da po Vašim medijima tražite odgovornost za pad helikoptera, što nije u Vašoj nadležnosti. Sada ja, kao običan građanin, tražim od Vas odgovore, kako bi građani Srbije, posle 23 godine, saznali istinu o ubistvu Predraga Gojkovića, poručio je Gašić.

novinarka Ivana Šanjević (Fonet), foto Nenad Đorđević (FoNet)

Nema komentara.