Pošalji prijatelju

Uživo

20. 10. 2015

IZVINJENJE ZBOG MUZEJA

Ministar kulture Srbije Ivan Tasovac izjavio je danas da je Vlada obezbedila novac za rekonstrukciju Muzeja savremene umetnosti (MSU) u Beogradu, ali da su smenjeni direktor MSU Jovan Despotović i tenderska komisija zloupotrebili proceduru i izneverili očekivanja.

Tasovac je na konferenciji za novinare rekao da se izvinjava javnosti i da prihvata "komandnu odgovornost" zato što MSU nije otvoren danas, kako je bilo najavljeno.

"Izvinjavam se javnosti za tuđe nezakonito poslovanje i to je moja obaveza kao ministra kulture i informisanja", rekao je Tasovac i dodao da je od svakog roka važnije da se obnova Muzeja obavi po zakonu i da novac poreskih obveznika ne završi u privatnim džepovima.

Tasovac je naveo da nadležni organi rade svoj posao i da menadžment MSU priprema raspisivanje novog tendera.

"Verujte mi da ne postoji osoba koja više čeka trenutak da Beograđani i ne samo oni mogu da vide jednu od najznačajnijih kolekcija slikarstva sa teritorije čitave bivše Jugoslavije", naglasio je Tasovac.

On je rekao i da je svestan da je postavljanjem sata, radi određivanja roka za završetak radova, založio svoj autoritet i autoritet ministarstva na čijem je čelu.

Tasovac je, međutim, ukazao da bi u očima javnosti bio mnogo više odgovoran da je Muzej otvoren "na kriminalan način", nego što je to sprečio, po cenu da se Muzej otvori nekoliko meseci kasnije.

Velika je šteta i što niko u prethodnih 12 ili osam godina nije imao hrabrosti da stavi satove, ocenio je Tasovac, jer bi se onda videlo koliko nam otkucavaju satovi, ne samo po ovom pitanju, nego i po svim drugim pitanjima u društvu.

novinar Milenko Obradović (FoNet), foto Fonet

Nema komentara.