Pošalji prijatelju

Uživo

19. 10. 2015

NEMA SKRIVENOG RAZLOGA

Autorka emisije "Insajder", novinarka Brankica Stanković, izjavila je za portal "Cenzolovka" da nema skrivenog razloga za njen odlazak sa B92

Na B92 sam radila 18 godina. Počela sam na radiju, prošla sve, od anketa na ulici, priloga, uređivanja Dnevnika, sve je išlo postepeno, a od 2004. sam radila Insajder na televiziji, podsetila je Stanković.

Insajder je za to vreme postao nešto više od emisije, rekla je Stanković, pa smo odlučili da ga proširimo i na međunarodnom i regionalnom nivou i da pravimo naš intrnet portal, privatnu produkciju i istovremeno nastavimo saradnju sa B92.

Na opasku da će "malo ko u to poverovati, naročito posle ukidanja Utiska nedelje", Stanković je uzvratila rečima "pa neka ne veruju", jer joj je "dosta stalnog pravdanja".

"Nama nikada niko sa B92 nije rekao da ne možemo da radimo, niti je postojao bilo kakav problem oko bilo koje teme kojom smo se bavili", objasnila je Stanković.

"Možda ja ne radim dovoljno na svom marketingu", naglasila je Stanković, "možda bi sad trebalo da izađem i kažem kako su mene cenzurisali i izbacili, da me ukinuo Vučić i da tako budem žrtva, ali ja ne mogu da kažem nešto što nije tačno".

Upitana o reakciji vlasnika kada je odlazila, Stanković je odgovorila da nije to bilo preko noći, niti je ona samo rekla da hoće da ode, a oni rekli "važi".

Iznenadila me je njihova reakcija, jer su oni rekli da je njima Insajder jako važan da žele da ostanemo, da ćemo dobiti više prostora na programu, istakla je Stanković.

Iskreno, očekivala sam da će jedva čekati da nas se reše, ali nije bilo tako, rekla je Stanković, pokušavali su da nam izađu u susret, da nas zadrže, a mi, s druge strane, mislimo da se ništa neće izgubiti.

Ovakve emisije se svuda u svetu rade u privatnoj produkciji, a dogovor je da će oni dalje imati Insajder ako žele, a mi ćemo ga raditi sami, rekla je Stanković.

Naš plan je i internet portal. Ništa se u suštini ne menja, precizirala je Stanković, osim što nam je izazov da probamo posle svega što smo uradili i dobili razne nagrade, da sami uradimo nešto što već godinama tvrdimo da se izgubilo u Srbiji, a to je nezavisno i odgovorno novinarstvo.

novinar E.P. (FoNet), foto FoNet

Nema komentara.