Pošalji prijatelju

Uživo

01. 12. 2014

NEMA VEZE SA ŠEŠELJOM

Otkazivanje posete Beogradu hrvatskog premijera Zorana Milanovića nema nikakve veze sa istupima Vojislava Šešelja, niti sa predizbornom kampanjom, već je to deo njegove "izolacionističke kampanje", ocenio je novinar Denis Kuljiš, prenosi Danas.

Premijer Milanović u pogledu izborne kampanje ima suprotne interese od predsednika Ive Josipovića i za njega je izbor Josipovića ravan političkoj smrtnoj presudi, piše Kuljiš u autorskom tekstu.

On je ocenio da u SDP nema nikoga ko bi imao snage da se suprotstavi Milanoviću, one koji su mu se suprotstavljali izbacio je iz partije, ili skinuo s funkcija, pa jedino Josipović može povesti "stranačku pobunu", što će, kako je ocenio Kuljiš, nesumnjivo i učiniti čim pobedi na izborima.

"Ali, ako Milanović nije odlučio izostati s beogradskog samita zbog izborne kampanje, zašto je odlučio da onamo ne ide? To je deo njegove izolacionističke kampanje kojom državu pretvara u balkanski bantustan, što je konsekventno uzrokovalo kolaps ekonomije u trenutku kad je zemlja pristupila EU", piše Kuljiš. Tako je kako navodi Kuljiš, Milanović i pre dolaska na vlast odbijao da se susretne s američkim ambasadorom.

"A, kad je došao na vlast nije hteo da se se sastane s predsednikom Gazproma Aleksejom Milerom, a u Australiji sa predsednikom uprave najveće na svetu banke za investicije u infrastrukturu. Zbog sloma odnosa s Nemačkom posle odbijanja hrvatske vlade da izruči Josipa Perkovića, država je dospela u ekonomsku izolaciju", ističe Kuljiš.

Novinarka Jadranka Stanimirović (FoNet), foto FoNet, Vlada Crne Gore

Nema komentara.