Pošalji prijatelju

Extra

21. 10. 2015

SITUACIJA STABILNA

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas u Vrbasu, povodom povećanog priliva migranata, da je bezbednosna situacija u Srbiji stabilna.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarsvo rada preduzimaju sve mere kako bi svi migranti bili uredno i pristojno smešteni, registrovani, ali da i građani Srbije budu bezbedni i da ne osete bilo kakvo ugrožavanje ili urušavanje bezbednosti zbog migrantske krize", rekao je Stefanović.

U Srbiju, kako je objasnio, svakodnevno ulazi oko 5.000 migranata, a istovremeno približan broj izađe iz naše zemlje.

Prema njegovim rečima, Srbija će tražiti dodatna finansijska sredstva za podršku aktivnostima koje , vezano za migrantsku krizu, sprovodi na terenu, jer se od naše države ne može očekivati da sama snosi teret krize.

Stefanović je rekao i da postoji trend smanjenja stope opšteg kriminala na teritoriji koju pokriva Policijska uprava u Novom Sadu.

"Imamo trend smanjenja broja počinjenih krivičnih dela na teritoriji Policijske uprave Novi Sad, posebno u Vrbasu i povećanje broja rasvetljenih krivičnih dela", rekao je Stefanović po obilasku policijske stanice u Vrbasu, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Prema njegovim rečima, stopa kriminala smanjena je po pitanju krivičnih dela krađa, razbojničkih krađa, ali i najtežih dela ubistava, ubistava u pokušaju.

Stefanović je rekao da će Ministarstvo analizirati sve razloge, kao i konkretne mere koje su dovele do tih rezultata, kako bi one bile pojačane i primenjene i na područjima drugih policijskih uprava u Srbiji.

Opština Vrbas donirala je Policijskoj stanici u ovom gradu tri vozila, pet motorola i tetra ručne radio stanice, a ključeve vozila, načelniku Policijske stanice Vladu Glođoviću, uručio je potpredsednik Narodne skupštine Igor Bečić.

novinarka Jasmina Džabić (FoNet), foto FoNet MUP Srbije

Nema komentara.