Pošalji prijatelju

Extra

19. 10. 2015

RADIMO U SKLADU SA ZAKONOM

Direktor Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandar Đorđević izjavio je danas da posao kojim se bavi BIA ponekad zadire u osnovna ljudska prava, ali da ta služba radi isključivo u skladu sa zakonskim okvirima i da to potvrđuju redovne kontrole nadležnih skupštinskih odbora i zaštitnika građana.

Đorđević je na obeležavanju Dana BIA naveo da se ta agencija, u skladu sa mogućnostima, trudi da pruži doprinos nastojanjima Srbije da što pre prođe put evrointegracija.

Prema Đorđevićevim rečima, BIA sarađuje sa gotovo svim evropskim nacionalnim bezbednosnim strukturama.

Đorđević je izjavio da u toj saradnji BIA vidi svoju i budućnost države.

Uvažavajući prošlost, gledamo u budućnost, da ne bi ponovili greške, jer istorija voli da se ponavlja, ali je svaki put veća cena koju treba platiti. Put na kojem treba da istrajavamo je put moderne evropske Srbije, rekao je Đorđević.

On je kao prioritet BIA naveo borbu protiv terorizma i pratećih pojava.

Svojim delovanjem BIA nastoji da prvovremeno i analitički sagleda sve potencijalne opasnosti koje fenomen terorizma reflektuje i nosi sa sobom, izjavio je Đorđević.

On je rekao da je BIA ove godine postala operativno tehnički savremenija za novi objekat, koji je ponos u tehnološkom smislu, jer u sebi sublimira najsavremenija informatička dostignuća nauke, a donacija je "jedne prijateljske zemlje".

Obeležavanju Dana BIA su prisustvovali predstavnici vlade, predvođeni potpredsednicima Ivicom Dačićem i Kori Udovički, i političkog i javnog života, kao i strane diplomate.

novinar Davor Lukač (FoNet), foto Zoran Mrđa (FoNet)

Nema komentara.